BELGIUM 1 MESIR 2

Aksi pemanas badan terakhir Belgium sebelum Piala Dunia Qatar berakhir dengan kekalahan apabila Mostafa Mohamed dan Trezeguet menemui sasaran untuk memberikan Mesir kemenangan 2-1 di Kuwait awal pagi tadi.

Mohamed memanfaatkan sepenuhnya kesilapan tidak dijangka daripada Kevin De Bruyne untuk meletakkan The Pharaohs di depan sebelum Trezeguet menggandakan kelebihan itu selepas seminit babak kedua bersambung.

Lois Openda kemudian mengecilkan jurang jaringan menerusi penyudah jarak dekatnya tetapi Belgium gagal menemui gol penyamaan untuk pasukan bimbingan Roberto Martinez itu tewas buat kali kedua berturut-turut selepas kekalahan kepada Belanda dalam Liga Negara-Negara Eropah pada September lalu.

Kekalahan itu membuktikan kerapuhan benteng pertahanan Belgium hanya beberapa hari sebelum Piala Dunia Qatar membuka tirai, di mana mereka berharap dapat melangkaui pencapaian layak ke separuh akhir edisi 2018.

The Red Devils akan memulakan kempen Kumpulan F dengan menentang Kanada awal pagi Khamis ini sebelum bertemu Maghribi dan Croatia.